Bodymod Kerstkalender
Bekijk de dagaanbieding
De go-to piercing sieraden winkel van België
Getraceerde levering maar €4.99. gratis boven €29.
MEERDERE BETAALMETHODEN
Bezig met laden...

18 producten

Sorteer op
  1. Theeboomolie tegen onstoken piercings
    7,90 €
  2. Jojoba olie
    11,90 €
per pagina

Verzorging van piercings

Als je een piercing hebt laten zetten, ontstaat er in wezen een wond in je lichaam. Die wond heeft tijd nodig om te helen. Met de verzorgingsproducten van Bodymod geef je je piercing alles wat het nodig heeft om zo goed mogelijk te genezen. Een perfect geheelde wond betekent een perfect uitgevoerde piercing. Hier kun je meer lezen over hoe je het beste je piercing kunt verzorgen.

Wat zijn de beste nazorgproducten voor piercings?

Bodymod biedt een breed scala aan nazorgproducten. We hebben reinigingsdoekjes voor piercings, gels tegen slechte geuren en zelfs nazorglotions voor tattoeages. Een van onze meest geliefde, klantvriendelijke piercing verzorgingsproducten is Holey Butt’r crème, die het beste gebruikt kan worden voor de verzorging bij het stretchen van oorlellen. Je kunt het gebruiken tijdens het stretching proces om droogheid en irritatie te voorkomen en om je oren gehydrateerd te houden. We hebben ook een Theeboomolie voor irritatie, zoutoplossing voor het schoonhouden van je piercing en een nazorgspray voor piercings, een universele spray die zowel inwendig als uitwendig gebruikt kan worden.

Nuttige tips met betrekking tot hygiëne

Als je al een nieuwe piercing hebt laten zetten, is het belangrijk om de wond zo schoon mogelijk te houden. Je moet absoluut niet met je nieuwe piercing spelen. Ook moet je het niet toestaan dat anderen, zoals familieleden of vrienden, aan de piercing komen. Het is echt belangrijk om je nieuwe piercing met rust te laten, zodat deze volledig kan helen. Als je een piercing in je lip of je tong hebt laten zetten, mag je twee tot drie weken niet kussen of zoenen.

Laat je lichaam zijn ding doen en laat het op een natuurlijke manier genezen. Dit betekent niet dat je het verloop van de genezing niet kunt helpen. Maak het gebied 2-3 keer per dag schoon met de zoutoplossing, met behulp van een schoon wattenschijfje. Als je de behoefte voelt, kun je je piercingsieraad ook voorzichtig omdraaien tijdens de reiniging, maar zorg ervoor dat je eerst je handen wast.

Je kunt sporten, maar vermijd irritatie door bijvoorbeeld je navelpiercing of tepelpiercing te bedekken met een speciale piercingpleister en draag tijdens het sporten ademende kleding. Zorg ervoor dat je de originele sieraden laat zitten totdat je piercing volledig genezen is en vraag je piercer om je sieraad te vervangen als je niet zeker weet hoe je het goed moet doen.

Als je besluit om je piercingsieraad uit te doen, blijf het gebied dan schoonmaken tot het gaatje volledig dichtgroeit om te voorkomen dat er bacteriën in blijven zitten, wat tot littekens leidt.

Als je dit allemaal in het achterhoofd houdt, zou het een geweldige ervaring moeten zijn. Onthoud gewoon dat veel piercings een andere soort nazorg nodig hebben. Orale piercings en septumpiercings hebben bijvoorbeeld een andere nazorg nodig dan een oorlelpiercing. Houd jezelf op de hoogte en vraag raad aan een professional wanneer je dat nodig vindt.