Het zal je niet verbazen dat een oorlel piercing in je oorlel zit, het zachte onderste deel van je oor. Wat wel verrassend is, is op hoeveel manieren je je oorlel kan versieren en er geweldig uit kan zien, ongeacht je stijl. Check onze sieradencollectie en vind een enorme keuze aan designs, maten en materialen, zoals 14k goud en chirurgisch staal. We hebben pareltjes voor iedereen, en met onze supersnelle levering draag je ze in een mum van tijd.
Hoewel er veel soorten oorpiercings zijn, die de afgelopen decennia allemaal erg populair zijn geworden, is en blijft de oorlel piercing de meest iconische. Je zou het de moeder van alle piercings kunnen noemen, want dit type gaat al duizenden jaren mee. De oude farao Toetanchamon had oorlel piercings. Interessant genoeg introduceerde de Renaissance de trend in de Westerse cultuur, toen vooral zeelieden ze droegen, en slechts een paar eeuwen later waren ze de hype van de high society voor zowel dames als heren. Met andere woorden, oorlel piercings staan iedereen geweldig.
Je hoeft dus niet voor een traditionele stijl te gaan als je je oorlel sieraden kiest. Integendeel, de oorlel is een uiterst veelzijdige plaats voor sieraden en moedigt individualiteit en veranderende trends alleen maar aan. Omdat oorlel piercings gemakkelijk toegankelijk en zichtbaar zijn, zijn ze niet meer weg te denken uit de geschiedenis van de menselijke zelfexpressie - en jij maakt daar ook deel van uit.
Ten eerste is de oorlel niet zo klein als bijvoorbeeld de tragus en is er ruimte voor verschillende plaatsingen van sieraden. Afhankelijk van het sieraad kunnen kleine verschillen in plaatsing een enorme impact hebben op de hele vibe. Een traandruppel-design kan je onderin je oorlel hangen, maar een chique labret kan speelser overkomen als ‘ie niet in het midden wordt geplaatst. Deze vrijheid van plaatsing maakt het ook mogelijk om twee blikvangers naast elkaar te dragen en zo een unieke dubbele oorlel piercing te creëren. Of nóg meer, als je het niet kan laten om al je favorieten tegelijkertijd te laten zien. Je kan ontwerpen elkaar laten ondersteunen, iets opbouwen dat sterker is dan de som der delen, of juist gek doen met contrasten om iedereen te verrassen. Wat ga jij combineren?
Ten tweede is de oorlel perfect voor vrijwel alle soorten piercingsieraden. De oorlel is flexibel en zichtbaar, waardoor er ruimte is voor zelfs de meest gedurfde accessoire-ideeën. Of je outfit nu voor werk, chillen of een avondje uit is, geweldige oorlel sieraden verheffen je stijl en helpen je de gelegenheid aan te grijpen. Misschien heb je een schattige oorbel nodig voor die zomerse vibe? Flashy steentjes om je oudejaarsavond op te fleuren? Een coole plug om hoofden te draaien op het volgende grote festival? Alles is mogelijk en wij hebben alles voor je.
Onze selectie oorlel piercing sieraden is een fantastische mix van ontwerpen, kleuren en maten, en je zal zeker vinden wat je zoekt - of verliefd worden op een totaal onverwachte ontdekking. Bekijk onze bestselling ringen, en blader door de reeks stijlen van minimalistisch tot extravagant. Elk item is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, dus kies je favoriet en laat zien wie je bent.
De oorlel biedt zoveel creatieve mogelijkheden als het gaat om exacte plaatsing, aantal piercings en design. We begrijpen helemaal waarom ‘ie al zo lang populair is. Doorzoek onze collectie en geniet van het feit dat er zelfs na millennia van oorlel-decoraties nog steeds nieuwe en mooie dingen te ontdekken zijn.
Oorlel piercing FAQ
Wat is de standaardmaat voor oorlel sieraden?
De minimale draaddikte van een oorlelpiercing is 1 mm, en de standaard is 1,2 mm. Je sieraden, van welk type dan ook, mogen dus niet dunner zijn, omdat je piercing dan kleiner wordt.
Voor labrets is de standaardlengte 6-8 mm. Maar wat ringdiameter betreft is een van de vele voordelen van de oorlel dat er veel ruimte is. Er is dus geen standaarddiameter: die bepaal je helemaal zelf.
Hoe lang duurt het voordat mijn oorlel piercing is genezen?
De genezingstijd voor een oorlelpiercing is veel korter dan die voor kraakbeenpiercings, omdat het weefsel veel zachter is. Dat is nog een reden waarom dit type zo populair is. De genezingstijd is ongeveer 2-4 maanden.
Hoe behandel ik mijn oorlel piercing tijdens de genezingsperiode?
Maak je nieuwe piercing twee keer per dag voorzichtig schoon. We raden je aan om dit een keer te doen met water en een zachte zeep en een keer met een zoutoplossing. Het zout verwijdert eventuele afscheiding, maar als je het te vaak doet, zal de wond geïrriteerd raken. Heb dus geduld. Raak je piercing of de sieraden die erin zitten nooit aan, behalve als je ze schoonmaakt. Anders loop je het risico dat de bacteriën van je handen je piercing infecteren.
Wanneer kan ik mijn oorlel piercing sieraden vervangen?
Als je nieuwe oorlel piercing aan het genezen is, haal dan nooit de sieraden eruit die je piercer heeft geplaatst, anders zal je piercing weer dichtgroeien. Vervang de sieraden pas als je piercing volledig genezen is. En zelfs dan moet je het liefst altijd een sieraad in je piercing dragen, want ook al groeit ‘ie niet meer helemaal dicht, je piercing kan nog wel wat kleiner worden, waardoor het later moeilijker wordt om er sieraden in te doen.
We raden je aan om tijdens de genezingsperiode een stud te dragen. Een ring zal te gemakkelijk verschuiven en de nieuwe piercing constant irriteren, wat de genezingstijd vertraagt. De lengte van het staafje moet echter een maat groter zijn dan je normale lengte om rekening te houden met eventuele zwelling. Als de genezing voltooid is, kan je dragen wat je maar wilt. Wat zal het zijn?