Een heel gaaf piercingsieraad is de labret. Als het aankomt op gemak en comfort, is dit je beste vriend. Browse door onze uitgebreide collectie en ontdek je favoriete piercing labrets precies in het design dat bij je past. Kies uit vele maten en materialen, waaronder titanium, chirurgisch staal en 14k goud, en laat je schatjes in een mum van tijd bij je bezorgen met onze snelle levering.
Een labret piercing sieraad bestaat uit een kort staafje met een decoratieve top aan de ene kant, zoals een gekleurd steentje of diamant effect, en een plat achterkantje aan de andere kant. Je kan de top makkelijk losschroeven en de platte achterkant zorgt ervoor dat je een labret kan dragen in piercings met beperkte ruimte. Dit onderscheidt labret sieraden van rechte staafjes en ringen en zorgt voor prachtige fashion displays.
Je kan labret piercings dragen in je oor, lip en tong. In feite werken alle oorpiercings heel goed met een labret, zoals je helix, tragus, daith, rook en zelfs je oorlel. Het menselijk oor is een prachtig doolhof van hoekjes en gaatjes, en met het platte achterkantje van een labret heb je zeker ruimte voor je creativiteit - zoals deze glinsterende boog van steentjes. En als de decoratieve top maar klein is, kan je er meer dan één dragen, bijvoorbeeld in het platte stukje kraakbeen vlak bij je helix, ook wel bekend als een flat ear piercing. Een labret piercing laat in ieder geval lekker veel ruimte voor eigenzinnigheid en zelfexpressie.
De naam van dit type sieraad komt van de nauwe associatie met lippiercings, afgeleid van het Latijnse woord voor lip, labrum. Het is dan ook niet gek dat ‘ie als gegoten zit in de meeste piercings, waar zelfs een minimaal design altijd goed staat. Of je je labret nu draagt in je Madonna, Medusa of Ashley, de platte achterkant zit comfortabel tussen je tanden en je tandvlees. En net als bij oorpiercings ben je vrij om persoonlijke composities samen te stellen in je dubbele lippiercing zoals de Angel bite, Snake bite of Spider bite.
Tot slot geldt hetzelfde voordeel voor het dragen van een labret in je tongpiercing. Je zal het als een groot comfort ervaren als het gedeelte onder je tong zo weinig mogelijk ruimte inneemt. Er is dan ook minder materiaal dat tegen je tanden aan kan stoten, wat ongetwijfeld een pluspunt is. In je lip of tong kan je ook flexibele sieraden van PTFE overwegen, omdat deze delen van je lichaam heel beweeglijk zijn.
Labret piercingsieraden kunnen twee verschillende sluitingsmechanismen hebben. Je hebt de push-in labret, waarvan de decoratieve top een klein gebogen pinnetje heeft die je eenvoudig in het holle staafje duwt. Dankzij de kromming vergrendelt het pinnetje zich stevig genoeg dat het niet per ongeluk loskomt, maar je kan ‘m er op elk gewenst moment moeiteloos weer uittrekken. Dit is vooral top als je graag in een opwelling je sieraden verwisselt, omdat je het staafje gewoon in de piercing kan laten zitten en de decoratieve top snel kan ruilen.
De andere variant maakt gebruik van schroefdraad, zodat je de top los kan schroeven. De schroefdraad kan aan de binnenkant of buitenkant van het staafje zitten, maar we raden altijd een interne schroefdraad aan omdat de externe variant je huid kan beschadigen als je het staafje door je piercing steekt. Dit sluitingsmechanisme is ook super handig als je spontaan je sieraad wilt verwisselen, al duurt het iets langer dan met een push-in labret.
Bekijk dus snel onze selectie. We hebben precies wat je nodig hebt voor jouw unieke stijl, of je nu houdt van kleurrijke eenvoud of van iets wilders, zoals deze prachtige rij steentjes. We hebben het allemaal en kunnen niet wachten om te zien wat je uitzoekt. Wat je ook kiest, het gaat je geweldig staan.
Labret Piercing Sieraden FAQ
Wat is de standaard maat voor labrets?
De standaard draaddikte van een labret staafje is 1.2 mm of 1.6 mm, waarbij de eerste het meest voorkomt. De lengte van het staafje is kenmerkend kort, meestal 6 mm of 8 mm, maar labrets zijn er ook tot 14 mm lang.
Welke materialen kan ik gebruiken?
Alle gebruikelijke piercing materialen worden ook gebruikt voor de piercing labret. Een mooie, stevige optie is titanium: nikkelvrij en goed voor de gevoelige huid. Om die reden raden we meestal titanium sieraden aan voor verse piercings.
Je hebt ook nog chirurgisch staal, een materiaal dat speciaal gemaakt is voor het menselijk lichaam. Het is licht van gewicht en duurzaam, hoewel het wel nikkel kan bevatten.
Voor een tongpiercing is de kans echter groot dat metalen sieraden je tanden beschadigen, dus je zou flexibele opties kunnen overwegen, zoals PTFE.
Hoe lang duurt het voordat een labret piercing genezen is?
Dat hangt helemaal af van de plaatsing van de labret piercing. Piercings in je lip of tong genezen meestal na 3-6 maanden. De meeste oorpiercings hebben 6-12 maanden nodig om te genezen, maar de oorlel geneest in 2-4 maanden vanwege het zachtere weefsel.
Doet een labret piercing pijn?
Ze zeggen dat lip- en tongpiercings maar een beetje pijn doen, een 2 op een schaal van 10. Oorpiercings doen meestal ook relatief weinig pijn, maar de pijnlijkste zijn de roo- en daithpiercings, die worden beoordeeld op een pijnniveau van 6. Maar ook dat valt mee, dus wees niet bang - ga voor de piercing waar je altijd van hebt gedroomd.