Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 25,- en anders slechts € 3,50
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

25 artikel(en)

per pagina

25 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tapers

Wil je graag beginnen met het stretchen van je oorlel? Dan moet je overwegen wat voor taper je gaat gebruiken. Gelukkig hebben wij een groot aantal coole tapers voor je op voorraad liggen. Een taper is doorgaans een kleine, kegelvormige staaf die gebruikt wordt om de stretch op te rekken. Deze zijn dan ook in veel maten beschikbaar, zodat je altijd de mogelijkheid hebt om weer een stapje verder te gaan met je stretch.

Lees hier meer over tapers. Wij informeren je over ons aanbod aan tapers, maar ook over hoe je nu precies je oorlellen met een taper kan uitrekken.

BodyMod.be heeft een breed aanbod aan tapers

Bij BodyMod.be hebben wij een groot assortiment aan verschillende tapers. Deze zijn bij ons beschikbaar in verschillende kleuren en vormen. Tapers zijn dus niet altijd kegelvormig. Het is ook mogelijk om spiraalvormige, halvemaanvormige of kromme tapers bij ons te kopen. Tapers in de vorm van een halve maan worden ook wel C-vormige tapers genoemd.

Al onze tapers zijn van hoge kwaliteit. Wij willen onze klanten graag het beste aanbieden. Hoewel onze kwaliteit hoog is, betekent dat niet dat onze producten ook duur moeten zijn. Bij BodyMod.be hebben we er voor gekozen om producten tegen een voordelige prijs aan te bieden zonder verlies van kwaliteit. Wij bieden al onze hoogwaardige producten voor een gunstige prijs aan.

Wat is een taper?

Een taper is doorgaans een kegelvormige staaf die tussen de 2 en 8 cm lang is. De staaf heeft een grote doorsnede aan het ene uiteinde, en een kleine doorsnede aan het andere uiteinde. Zoals al eerder vermeld, zijn er ook tapers in andere vormen zoals een spiraal of een halve maan. Tapers zijn in de regel gemaakt van acryl, omdat dit materiaal heel licht is en geen nikkel bevat, en daarnaast ook goedkoop te produceren is. Er zijn ook tapers gemaakt van chirurgisch staal, hout, hoorn, bot en glas. De meeste tapers hebben twee ringen, zodat het sieraad beter in het oor blijft zitten. Het is echter niet altijd nodig om deze ringen te gebruiken. Het is een kwestie van persoonlijke smaak hoe je je taper wilt gebruiken.

Hoe je een taper gebruikt om te stretchen

Voordat je gaat stretchen met een taper, moet je er 100% zeker van zijn dat je wonde helemaal genezen is. Als je wonde nog niet helemaal geheeld is, moet je echt wachten met stretchen! Eenmaal het gat geheeld is plaats je de taper simpelweg in het gat. Het is natuurlijk belangrijk dat de taper dikker is dan de doorsnede van het gat.

Een goede tip: voordat je de taper in je oor plaatst, is het raadzaam om een warm bad te nemen waarin je je oor kunt masseren. Op deze manier wordt de huid in het oor wat zachter en soepeler, zodat het makkelijker wordt om de staaf in het oor te schuiven.

Als je de taper op de juiste plek hebt geschoven, is je oorlel al wat groter geworden. Dat betekent dat je je plug of je tunnel in kunt doen om zo het gat op die maat te houden. Bij BodyMod.be hebben wij ook smeermiddel, wat een goed hulpmiddel kan zijn als je je oor met een taper stretcht. Dit smeermiddeltje zal het makkelijker maken om je taper in het gat te schuiven.