• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

2 artikel(en)

per pagina

2 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Silicone plugs

Silicone plugs voor het stretchen zijn één van de meest geliefde soorten plugs. Het materiaal, silicone, is zeer meegevend, wat betekent dat je je plug heel makkelijk kan hanteren, wanneer je deze bijvoorbeeld in je stretch wilt doen. Het materiaal is zeer zacht en gemakkelijk te plooien en te bewegen, zodat het makkelijk is om de plug uit je oor te halen. Bij BodyMod.be hebben wij silicone plugs tegen zeer voordelige prijzen.

In dit stuk kun je meer over silicone plugs lezen. Zo beschrijven wij bijvoorbeeld hoe het materiaal zich van andere materialen onderscheidt. Daarnaast vertellen wij ook waarom silicone plugs bij veel mensen zo geliefd zijn.

Voordelen van silicone plugs

Silicone worden door veel mensen als beginnersmateriaal gebruikt. Dat komt doordat silicone plugs vergeleken met andere soorten plugs veel gemakkelijker in en uit te doen zijn. Je hoeft enkel de rand van de plug een beetje te buigen en de plug schuift gemakkelijk je oor in en uit. Afgezien van het feit dat silicone heel buigzaam is, is het materiaal ook heel zacht. Dat betekent dat het comfortabel in het oor voelt. Ook bij het slapen zul je weinig merken van de plug in je oor, omdat deze zich mee vormt met de bewegingen. Als je hout of metaal in je oor draagt, zal het geen verrassing zijn dat dit kan irriteren als je je hoofd beweegt op je kussen.

Tips voor silicone plugs

Als je een stretch hebt die nog niet 100% geheeld is, mag je geen silicone plug dragen. Je huid kan namelijk niet goed ademen met een silicone plug. De wonde heeft lucht nodig en daarom kan je beter een silicone plug vermijden tijdens het helingsproces.

Doordat het voor je huid moeilijk is om te ademen met een siliconen sieraad, wat het bijvoorbeeld beter kan met een houten plug, kan er een geurtje ontstaan in je stretch. Daarom is het erg belangrijk om je plug regelmatig te reinigen om deze geurontwikkeling en mogelijke infecties tegen te gaan. Bij BodyMod.be hebben wij een uitgebreid assortiment aan verzorgingsproducten, die bijzonder goed te gebruiken zijn voor het reinigen van je stretch. Zo hebben wij bijvoorbeeld Smelly Gelly in ons assortiment, een product dat, zoals de naam misschien al een beetje zegt, gebruikt wordt om onaangename geurtjes te bestrijden. Daarnaast hebben wij ook Holey Butt'r, dat eveneens helpt geurtjes te reduceren en andere zaken die komen kijken bij stretchen verhelpt. Het mooie aan silicone plugs is dat het materiaal water en vloeistoffen goed kan verdragen. Dat betekent ook dat wanneer je bijvoorbeeld gaat douchen of naar het zwembad gaat, je niet persé je plug hoeft uit te doen.

Wil je meer over siliconen plugs lezen?

In onze informatieblog kun je meer over plugs gemaakt van silicone lezen. Als je nog geen stretch hebt laten zetten maar dit wel wil doen, raden we je aan om onze blog even te bezoeken. Zo ben je goed voorbereid wanneer je je stretch laat zetten, en heb je kennis over zowel de hygiëne als alle soorten materialen die er beschikbaar zijn voor stretch sieraden.