• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 122 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 122 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Wenkbrauwpiercing

Een wenkbrauwpiercing is een heel populaire piercing en veel mensen hebben er ervaring mee. Leer meer over wenkbrauwpiercings.

Wenbrauwpiercing - Hoe wordt het juist gezet ?

Wenkbrauwpiercings worden normaal gezien verticaal / schuin door je wenkbrauw gestoken. Je kan een wenkbrauwpiercing ook horizontaal plaatsen, daar heb je de expertise van een piercer met erg veel ervaring voor nodig. De diepte van de piercing zal afhankelijk zijn van de dikte van het weefsel waar de piercing zal doorlopen. De meeste wenkbrauwpiercings zijn tussen de 8 en 10 mm breed (de afstand tussen de balletjes). Met deze breedte vermijd je dat de zenuwen achter je wenkbrauw beschadigd worden. De breedte heeft een directe invloed op de diepte van de piercing. De piercer moet ook voorzichtig zijn met de supraorbitalis zenuwen, die door het gebied tussen de neus en de pupillen lopen. 

Wenkbrauwpiercings en mogelijke complicaties

Er zijn veel ongewenste complicaties mogelijk met wenkbrauwpiercings. Hieronder staan de voornaamste:

 • Afstoting: Een wenkbrauwpiercing wordt aan veel invloeden blootgesteld en is bovendien erg smal. Dat stelt hoge eisen aan de piercer, die met veel factoren rekening moet houden. 
 • Ontsteking: Nogmaals, ook hier is de locatie een probleem, omdat de piercing gemakkelijk met make-up, zweet, vuil, etc. in contact komt.
 • Langere helingsperiode: Door gespannen huid kan het genezingsproces langer duren dan normaal. Dit probleem kan normaal gezien opgelost worden door het sieraad te wisselen voor een dunner. 

Wenkbrauwpiercing - Welke sieraad ?

Een gebogen staafjes is altijd het beste sieraad voor een wenkbrauwpiercing. De vorm van dat piercingsieraad past namelijk perfect bij de anatomie van de wenkbrauw en oefent minimale druk uit op de piercing. Als alternatief kan je kiezen voor een staafje (liefst gebogen) van PTFE, wat een superelastisch materiaal is dat minder druk op de piercing zal uitoefen dan traditionele materialen zoals bijv. chirurgisch staal of titanium. De typische maten voor een wenkbrauwpiercing zijn 1,2 / 1,6 mm dik en 8 mm lang.