• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

36 artikel(en)

per pagina

36 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tongpiercings uit metaal

Een tongpiercing kan zowel uit kunststof als uit metaal bestaan, maar metalen tongpiercings komen steeds vaker voor. Bij de keuze voor een tongpiercing uit metaal kan je er zeker van zijn een duurzaam sieraad aan te schaffen. Metaal is uiteraard een wezenlijk robuuster materiaal in tegenstelling tot kunststof, wat sneller kan breken dan metaal. Er zijn veel personen die liever wat meer geld uitgeven aan een echt mooie en individuele tongpiercing. Hier is het natuurlijk voordeliger een tongpiercing uit metaal te kopen, zodat je er zeker van bent dat die lang meegaat en je je geld dus goed uitgegeven hebt. 

Tongpiercing met steen

In deze categorie vind je tongpiercings met- en zonder steen in diverse kleuren. Je kan er veel verschillende designs, vormen, patronen en stenen terugvinden. Piercingsieraden met stenen zijn heel populair en veel tongpiercings uit metaal zijn ingezet met stenen. Deze zijn heel elegant en datzelfde geldt ook voor vergulde tongpiercings. Om je tongpiercing en je sieraad altijd proper te houden, raden we je aan om deze regelmatig met een isotone zoutoplossing te reinigen, ook wanneer je piercing al helemaal genezen is. 

Materialen voor tongpiercings uit metaal

De voornaamste materialen die voor metalen tongpiercings gebruikt worden zijn chirurgisch staal en titanium. Als je meer geld hebt om uit te geven, kan je natuurlijk ook een gouden tongpiercing aanschaffen. Als je kiest voor het gebruik van goud voor je lichaamssieraden, dan is het belangrijk om te weten dat het goud best zo zuiver mogelijk is zonder te zacht zijn. 14-Karaats goud vervult deze vereisten het beste en is tegelijkertijd zowat het enige goud dat we in onze sieraden gebruiken. 

Chirurgisch staal is het meest wijd verbreide en nuttige materiaal voor piercingsieraden en dat geldt ook voor tongpiercings. Chirurgisch staal is hard en heeft een mooie glans zonder daarbij nikkel vrij te geven. Tegelijkertijd is het ook een heel voordelig materiaal, zodat de meeste mensen meer dan één sieraad van chirurgisch staal kunnen aankopen. Als je graag van sieraad wisselt en graag veel sieraden in huis hebt, dan is chirurgisch staal voor jou de beste keuze. 

Titanium is duurder dan chirurgisch staal, maar je betaalt dan ook voor een heel zuivere en hoge kwaliteit. Titanium is namelijk een uitermate puur materiaal en 100% nikkelvrij. Daarom wordt titanium ook in ziekenhuizen gebruikt, bijv. voor lichaamsimplantaten. Het spreekt dus voor zich dat de keuze voor titanium bij aankoop van een sieraad een kwaliteitsbewuste keuze is.