• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14.00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

12 artikel(en)

per pagina

12 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tongpiercings uit kunststof

Als een tongpiercing goed geplaatst is, kan deze niet tegen de tanden en het tandvlees stoten, maar ook dan is een tongpiercing uit kunststof een goed idee. Ongeacht hoe een tongpiercing juist geplaatst is, kan niet uitgesloten worden dat het balletje af en toe toch tegen de tanden slaat en zo de tanden schade berokkent. Daarom zijn tongpiercings met kunststoffen balletje - of zelfs helemaal gemaakt van kunststof - altijd een goed idee. 

Tongpiercings en tandbeschadiging

Beschadiging van de tanden door tongpiercing zijn geen onbekend fenomeen en dat is vooral te wijten aan de slechte plaatsing van de sieraden door de piercer. Een ander voorkomend probleem is dat de piercer toch gekozen heeft de tongpiercing te plaatsen terwijl de tong daar eigenlijk niet lang genoeg voor is. Het is daarom uiterst belangrijk dat je een professionele piercer kiest voor het zetten van je tongpiercing. Kies daarenboven best voor een sieraad uit kunststof voor je piercing, dat is namelijk het beste voor je tanden.

Tongpiercings gemaakt van kunststof - het beste voor je tanden

Kunststof is niet helemaal de juiste omschrijving, want de meeste piercingsieraden voor de tong bij ons verkrijgbaar zijn gemaakt van acryl of PTFE. Beide materialen zijn ongelooflijk zacht voor de tanden en het tandvlees. Natuurlijk kan je bij ons verscheidene ontwerpen vinden, waar je vrij tussen kan kiezen. Ben je op zoek naar iets specifieks, vraag ons dat simpelweg. We kunnen namelijk ook speciale designs voor je bestellen. 

Breekt kunststof gemakkelijk?

Een probleem dat voorkomt bij veel tongpiercings uit kunststof, is dat deze doorbreken.

Hoewel dat meestal slechts in deze twee gevallen gebeurt:

 • Er werd te sterke alcohol gebruikt voor het reinigen van het sieraad. Acryl is een materiaal dat geconcentreerde alcohol niet goed verdraagt. Het beste gebruikt men kokend water of isotone zoutoplossing voor het reinigen van piercingsieraden. 
 • Men begint op de tongpiercing te bijten, wat geen goed idee is, want zo zal je tongpiercing snel breken. Ken je iemand die zijn- of haar tongpiercing kapot gebeten heeft, dan is het zeker en vast geen goed idee deze persoon een sieraad uit metaal cadeau te doen, want dat zou de tanden wel eens kunnen beschadigen en zo lopen de kosten snel op!