• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

27 artikel(en)

per pagina

27 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tongpiercings uit kunststof en metaal

Bij het kiezen voor tongpiercings uit kunststof en metaal, combineer je het beste uit beide categorieën. Een tongpiercing uit zowel kunststof als metaal is meestal gemaakt uit een metalen staafje voorzien van kunststoffen balletjes aan de uiteindes. We zullen je hier ietwat meer vertellen over de voordelen van deze combinatie van materialen en over de specifieke eigenschappen van de materialen die deze combinatie zo voordelig maken. 

Het metalen staafje 

Door te kiezen voor een metalen staafje opteer je voor een sterk en duurzaam sieraad, want dat kan niet zoals een kunstofstaafje breken. Het staafje wordt normaliter ofwel van chirurgisch staal ofwel van titanium gemaakt. Alletwee de materialen zijn robuust en sterk tegelijkertijd. Titanium is een heel zuiver, nikkelvrij metaal, wat ook net wat meer kost dan chirugisch staal, maar beide materialen zijn geschikt voor tongpiercings. 

Ook optisch is er een klein verschil tussen beide materialen. Chirurgisch staal glanst meer en springt daarom meer in het oog. Titanium daarentegen is ietwat donkerder en glanst niet zo hard. Het is weliswaar zo dat titanium zonder twijfel de betere kwaliteit is, maar net zoals het spreekwoord zegt: niet alles wat glanst is goud. Achter het saaiere uitzicht van titanium verbergt zich één van de zuiverste en meest hypoallergene materialen dat er in de metaalcategorie terug te vinden is. Wat betreft piercingsieraden, is titanium één van de veiligste materialen in gebruik en dat is belangrijk omdat het sieraad namelijk niet alleen met de huid in contact staat, maar ook met het gat dat door de huid loopt. 

De balletjes uit kunststof

Wanneer we spreken over tongpiercings uit kunststof en metaal, dan zijn het bijna altijd enkel de balletjes die gemaakt zijn van kunststof. Het nadeel van een tongpiercing die helemaal uit kunststof bestaat, is dat deze veel gemakkelijker kan breken dan wanneer deze uit metaal bestaat. Zijn echter alleen de balletjes van kunststof, dan krijg je een tongpiercing die het beste van beide categorieën verenigt. Het metalen staafje heeft het voordeel dat het niet kan breken, terwijl de kunststoffen balletjes het nog grotere voordeel hebben dat ze breken, voordat je tanden dat doen. 

De kunststoffen balletjes die gebruikt worden voor tongpiercings zijn bijna altijd van acryl, dat is namelijk een hypoallergeen materiaal dat geen nikkel bevat. Wanneer het met titanium gecombineerd wordt, dan krijg je een super allergievriendelijk sieraad van topkwaliteit. Acryl is echter wel een poreus materiaal en balletjes uit acryl kunnen snel breken. De balletjes zijn door hun vorm wel wat duurzamer dan acryllen staafjes. Het is namelijk gemakkelijker een staafje te breken dan een balletje, ongeacht het materiaal. Wanneer acryl als een balletje gevormd wordt, is het door zijn vorm sterker, maar toch nog poreus genoeg om te breken voordat de tanden dat doen, mocht je erop bijten. Als je daarentegen met een metalen balletje tegen de tanden slaat, dan riskeer je dat er een hoekje van je tanden breekt, aangezien metaal een veel sterker materiaal is. 

Tik je echter met een acryllen balletje tegen je tanden, dan zijn het de tanden die uit het sterkere materiaal gemaakt zijn en zal in de regel het acrylballetje breken voordat de tanden dat doen. Dat geldt echter wel alleen voor gezonden tanden. 

De perfecte combinatie 

Tot slot kan men zeggen dat tongpiercings met een metalen staafje en balletjes van acryl de perfecte combinatie van materialen zijn. Ze behouden een sterk en duurzaam staafje, samen met mooie balletjes in een veelvoud aan kleuren en ontwerpen, die daarenboven nog eens zacht zijn voor de tanden. Wil je bovendien de hypoallergene trend volgen, dan sla je twee vliegen in één klap door een titanium staafje met acrylballetjes te gebruiken.