• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 74 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 74 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tongpiercing

Een tongpiercing wordt vandaag de dag steeds populairder, maar het is ook een piercing die gemakkelijk fout geplaatst kan worden. Kom hier meer over tongpiercings te weten.

Tongpiercings en welke sieraden je daar voor kan gebruiken

Een tongpiercing wordt altijd voorzien van een recht staafje - ook wel een "straight barbell" genaamd. De piercing wordt met een langer dan normaal staafje gestoken, omdat de tong nadien zal opzwellen. Na ongeveer 2-3 weken kan je het staafje dan omwisselen voor een korter staafje van 16 mm, en sommigen kunnen een nog korter staafje dragen. De mens heeft zijn tong altijd al gepierct. In veel culturen is dat een statussymbool of bescherming tegen kwade geesten. In ons gedeelte van de wereld wordt een tongpiercing eerder om persoonlijke redenen geplaatst en heeft dat geen diepere betekenis meer.

Tongpiercings - Hoe wordt het juist gestoken ?

Een tongpiercing wordt voorzien van een recht staafje en moet altijd met een naald gestoken worden. Het is belangrijk dat een professionele piercer je tong doorboort, omdat het zetten van deze piercing niet zo eenvoudig is als algemeen wordt aangenomen. Eerst moet je weten wat de juiste plek voor de piercing is en dat is één van de voornaamste fouten die een onervaren piercer kan maken. Zit de piercing namelijk te ver naar voren, dan zal het piercingsieraad de tanden beschadigen en wanneer deze te ver naar achteren zit, veroorzaakt dat problemen met het gehemelte. Daarenboven moet je weten dat er enkele grote bloedvaten aan de onderkant van de tong lopen die je niet mag raken tijdens het piercen. Aan al deze dingen hecht een professionele piercer namelijk veel waarde. Overweeg je een tongpiercing te laten zetten, lees dan hier verder over tongpiercings.

Tongpiercings - Welke sieraden ? 

Zoals reeds vermeld, is een recht staafje het meest voorkomende sieraad voor tongpiercings, maar er zijn ook enkele mensen die grote ringen verkiezen. De standaardafmetingen voor een tongpiercing zijn 1,6 mm dik en 16 mm lang. Er zijn echter ook bepaalde personen die een staafje van slechts 10 mm kunnen dragen. Had je graag een korter staafje gehad, dan kan je dat in onze shop onder "reserveonderdelen" vinden.