• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

38 artikel(en)

per pagina

38 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tepelpiercings

Eenmaal je een tepelpiercing hebt laten steken, kan je kiezen voor een recht- of een gebogen staafje als sieraad. Wanneer je piercing nog nieuw is, zal het piercinggaatje zich namelijk nog zetten naar de vorm van je piercingsieraad. Begin je dus met een gebogen staafje, dan zal het gaatje ook een gebogen vorm aannemen zodra het genezen is. Start je echter met een rechte staaf, dan zal je piercinggaatje die vorm overnemen. 

Gebogen staven en tepelpiercings

Gebogen staven zijn te verkrijgen in verschillende designs en materialen, zodat er ook veel variatiemogelijkheden zijn. Als je met een gebogen staaf gepierct werd, dan zal het gat een gebogen vorm aangenomen hebben zodra het geheeld is en dan zullen piercingsieraden met een gebogen vorm het natuurlijkste in je tepel aanvoelen. Een gebogen staaf lijkt erg op een ring, of beter gezegd, op het stuk van een ring dat door het gat in de tepel loopt. Het verschil tussen een ring en een gebogen staaf is namelijk gewoon dat er bij een staaf 2/3 stuk ring ontbreken. 

In tegenstelling tot bij een volledig gesloten ring heb je bij een gebogen staaf natuurlijk wel de mogelijkheid om beide uiteindes met diverse types sluitballetjes te versieren. Meestal zijn dat gewoon kleine balletjes op de uiteindes, die op- en af het staafje geschroefd kunnen worden om het sieraad in- of uit de tepel te doen. De balletjes kunnen verschillen in grootte en kleur en kunnen zowel met- als zonder steentjes bezet zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog veel verschillende soorten sluitballetjes, zoals bijv. spikes, dobbelstenen of andere objecten die op de einden van de staafjes bevestigd kunnen worden. Zelfs al ben je oospronkelijk met een gebogen tepelpiercing gestart, dan nog zijn de mogelijkheden tot variatie zo goed als niet begrensd. .

Kan je van een rechte staaf naar een gebogen staaf wisselen?

Wanneer je met een rechte staaf gepierct werd en toch graag een gebogen tepelpiercing wil uitproberen, dan kan je zonder problemen van sieraad wisselen. Je kan dat natuurlijk ook omgekeerd doen. Wees er wel op voorbereid dat het initiëel wat ongemakkelijk kan aanvoelen om een sieraad met een andere vorm dan normaal aan te doen. Dat is te wijten aan het feit dat het piercinggaatje zich aan de nieuwe vorm zal beginnen aanpassen. Het kan wat pijn doen zodra deze verandering optreedt, maar in essentie zijn er geen grote problemen verbonden aan het wisselen van soort staafje. 

Materialen

De meeste gebogen staven zijn ofwel van chirurgisch staal, ofwel van titanium gemaakt en beide materialen zijn erg geschikt voor gebruik in lichaamssieraden. We raden echter toch eerder titanium aan, omdat dat het zuiverste materiaal is. Titanium is ook volledig nikkelvrij en als je dus aan nikkelallergie lijdt, dan is een sieraad van titanium dé keuze voor jou.