• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 187 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Artikelen 1 tot 48 van 187 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Tepelpiercing

Een tepelpiercing is al vele honderden jaren een bekend fenomeen. De tepelpiercing is bij meerdere religies terug te vinden en wordt gebruikt om, samen met het aanbidden van de goden, de vruchtbaarheid te verhogen. In ons deel van de wereld behoren tepelpiercings vandaag de dag echter gewoon tot de mode.   

Tepelpiercing: een piercing met veel opties

Er bestaan ontelbaar veel sieraden die gedragen kunnen worden in een tepelpiercing en bij ons in de BodyMod.be shop kan je de meeste daarvan terugvinden. De meest gebruikte soorten piercingsieraden voor tepelpiercings zijn ball closure ringen en rechte staven, maar je kan natuurlijk ook voor extravagantere sieraden kiezen zoals bijv. een tepelschild. We raden je echter aan om een tepelschild en gelijkaardige sieraden enkel aan te doen voor bijzondere aangelegenheden, omdat ze niet zo comfortabel zijn om gedurende langere tijd te dragen. Het kan, maar het is toch aangenamer om tijdens het dagdagelijkse leven een ring of een staafje te dragen. 

Tepelpiercings en zwangerschap

Wanhoop niet wanneer je zwanger wordt en een tepelpiercing hebt. Hier vind je een heleboel goede adviezen en begeleiding over hoe je je tepelpiercing kan behouden tijdens je zwangerschap. Je behandelt je tepelpiercing tijdens je zwangerschap net zoals je dat altijd al gedaan hebt, pas van zodra je kind geboren is, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Het belangrijkste is dat je je tepelpiercing uit doet voordat je de borst geeft. Een boreling zuigt hard aan je tepel en het gevaar bestaat dat er een balletje van je tepelpiercing loskomt, ingeslikt wordt en blijft steken in de keel van je baby. Doe dus altijd je sieraad vantevoren uit. Na de borstvoeding kan je dan je sieraad gewoon terug aandoen. We willen je aanraden om sieraden van PTFE te gebruiken, omdat dat zacht en comfortabel te dragen is.

Een tepelpiercing hindert de borstvoeding niet

Er zijn meerde melkkanalen aanwezig in de tepel, die niet allemaal door de piercingnaald verstoord worden. Je kan dus met tepelpiercing nog steeds zonder problemen borstvoeding geven. Je moet wel altijd het sieraad uitdoen voordat je aan de borstvoeding begint. Meer over tepelpiercings vind je hier.

Tepelpiercings en de afmetingen van je sieraad

Een piercing in de tepel is standaard 1,6 mm dik. Dat is zo, omdat die grootte verhindert dat het lichaam het sieraad afstoot. De lengte van het sieraad is erg individueel, net zoals de keuze voor een rechte staaf, een gebogen staaf of een ring als sieraad voor je tepelpiercing.