Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 25,- en anders slechts € 3,50
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 426 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artikelen 1 tot 48 van 426 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Oorpiercings

De mensheid pierct zijn oren al sinds duizenden jaren en piercing geldt wereldwijd als de oudste vorm van lichaamsversiering. Let wel, de categorie oorpiercings omvat veel verschillende soorten piercings, die allemaal wat gemeenschappelijk hebben, namelijk dat ze ergens in het oor geplaatst worden. Tot de populairste oorpiercings behoren o.a. de tragus en helix piercing. 

Oorpiercings - Welke sieraden ? 

Een oorpiercing is één van de meest populaire soorten piercings en biedt veel mogelijkheden. Als je geen rekening houdt met de traditionele oorbellen, die in millioenen verschillende ontwerpen te verkrijgen zijn, dan zijn er nog een paar andere vormen van piercingsieraden die geschikt zijn voor het oor die wijd verbreid zijn, o.a.:

 • De labret is een veel voorkomend sieraad en kan voor praktisch alle soorten oorpiercing gebruikt worden. Het sieraad bestaat uit een klein staafje met een vlak schijfje aan de onderkant en aan het andere uiteinde een balletje op de punt van het staafje. Labrets zijn in ontelbaar veel verschillende ontwerpen te verkrijgen.
 • De gesloten ring is, zoals de naam zelf al zegt, een gesloten ring. Deze kan je openen en sluiten door zachtes druk uit te oefenen van binnen naar buiten met bijv. een pen, zodat er een segment van de ring "uitklikt" om de ring te openen. Gesloten ringen worden daarom ook wel segmentringen genaamd en zijn heel populaire sieraden. 
 • De ball closure ring is een ring met een balletje dat tussen de twee uiteinden van de ring geklemd zit en zo de ring sluit. Dit type ringen is ook wel gekend als Captive Bead Ring of simpelweg CBR en is ook erg populair in de piercingwereld.

Dit zijn enkele van de meest populaire sieraden voor oorpiercings, maar er zijn natuurlijk nog veel andere alternatieven. Zo gebruiken sommige personen ook een neusschroefje als sieraad voor hun oorpiercing en ook industrial staven worden gebruikt, hoewel dit sieraad exclusief gedragen wordt in een industrial piercing. 

Oorpiercings en oorpistolen

Veel mensen laten de gaatjes in hun oren met een "oorpistool" schieten. Dat wordt typischerwijze bij een juwelier of door een heel erg onprofessionele piercer gedaan. We raden ten sterkste af om je oorpiercings met zo een instrument te laten zetten. Een "oorpistool" kan niet gesteriliseerd worden en kan daarom bloedresten tussen de klanten overdragen. Bovendien veroorzaakt het veel meer schade aan het weefsel dan een normale naald en dat kan nare gevolgen hebben. Tot de ergste gevolgen behoren o.a. de vorming van littekenweefsel en een scheve piercing.

Als je piercer een oorpistool gebruikt is hij / zij geen professional en moet je dringend op zoek naar een andere piercer.