Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 25,- en anders slechts € 3,50
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 138 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artikelen 1 tot 48 van 138 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Septum Piercing

Een septum piercing is één van de oudste en bekendste neuspiercings die je kan vinden. Dit type neuspiercing werd door stammenvolkeren uitgevonden en diende ter bescherming tegen geesten. 

Septum Piercing - Verschillende sieraden 

Er zijn verschillende soorten sieraden die in een septum piercing gedragen kunnen worden. De populairste daarvan zijn:

Al deze soorten sieraden zijn erg populair, maar een hoefijzer is het sieraad dat door de meeste mensen met een septum piercing geassocieërd wordt. Het is belangrijk om te onthouden dat een septum piercing normaal gezien gestoken wordt met een staafdikte van 1,2 mm en dan na enkele maanden gestretcht kan worden, indien je graag een groter sieraad wil dragen. De reden daarvoor is dat er aanvankelijk niet teveel druk om het neustussenschot mag uitgeoefend worden. 

Septum piercing - Hoe wordt het juist gezet?

Een septum piercing is erg delicaat om te zetten en vereist een ervaren piercer om een bevredigend resultaat te bereiken. Je kan een septum laten plaatsen met of zonder tang. Eerst zal dan de neus gereinigd worden op de plaats waar het piercingsieraad precies gezet zal worden. Het beste is dat de septum op een zachte plek in de punt van de neus gezet wordt. Er moet altijd op gelet worden dat de septum niet door het kraakbeen van het neustussenschot loopt, maar net door het stuk onder het harde kraakbeen gezet wordt. De naald zal daar horizontaal doorgeduwd worden en daarna wordt het sieraad op zijn plek gezet. Van zodra alles nogmaals gereinigd is, ben je klaar.

Een septum piercing moet niet noodzakelijk erg pijnlijk zijn, maar je zal het wel voelen. Onthoud altijd om een professionele piercer te bezoeken, zodat je septum piercing niet scheef geplaatst wordt of het verkeerde weefsel beschadigd wordt. 

Hoe reinig je een septum piercing

Een septum piercing is meestal gemakkelijk te verzorgen en is maar zelden de bron van een ontsteking. De piercing moet 's ochtends en 's avonds met een geschikt verzorgingsproduct gereinigd worden. Het sieraad mag je pas uitdoen eenmaal de piercing helemaal genezen is. Je kan meer over piercing nazorg lezen in onze gratis blog.