• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 74 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 74 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Neusringen

Neusringen zijn heel populaire sieraadstukken die te verkrijgen zijn in verschillende kleuren en ontwerpen. Veel mensen dragen een neusring in een normale neuspiercing, aan de onderkant van de neusvleugels. De ringen kunnen ook voor een septum piercing gebruikt worden, die bestaat uit een gaatje in de onderkant van het neustussenschot. Een neusring kan je in verschillende vormen vinden, die voor de algemene neuspiercings gebruikt kunnen worden. Bij een septum piercing moet het ontwerp van het sieraad wat praktischer zijn dan bij andere piercings. Algemeen gesteld kan je best hele ringen in een septum piercing dragen in de plaats van ringen die open zijn met balletjes op de uiteinden, die minder geschikt zijn. Je kan dan beter segmentringen, ball closure ringen of ringen met een ander design dragen, zolang ze maar gesloten zijn. 

Materialen voor neusringen

Neusringen kunnen gemaakt worden van veel verschillende materialen, maar we raden altijd aan om titanium, chirurgisch staal of goud te gebruiken voor je neus. Als je je aan deze materialen houdt, zal je geen grote problemen met je neus en je piercing tegenkomen. Vermijd vooral zilveren sieraden. Zilver heeft de ongelukkige eigenschap dat het oxideert en van kleur verandert, wat je wellicht al wel gezien hebt bij halskettingen, ringen of andere zilveren sieraden. Als je dus een neusring uit zilver zou gebruiken, dan zal je hetzelfde overkomen als wat er bij andere zilveren sieraden gebeurt. Het zilver zal kleur afgeven zodat er een lelijke zwarte plek op je huid zal verschijnen. Bovendien is het nikkelgehalte van zilver erg hoog in vergelijking met andere materialen, wat op zich al reden genoeg is om geen zilveren piercings te gebruiken. 

Lijd je aan een nikkelallergie, gebruik dan zeker en vast een neusring uit titanium, want dit is erg sterk en daarenboven heel zuiver en daarmee helemaal nikkelvrij. Algemeen gesteld is titanium het zuiverste materiaal wat je voor piercings kan gebruiken, maar daarom is het dus ook een beetje duurder dan chirurgisch staal. Er is natuurlijk ook niets op tegen om chirurgisch staal voor je piercings te gebruiken, want chirurgisch staal is het materiaal dat oorspronkelijk voor piercings gebruikt werd en wordt nog steeds het meest gebruikt.

De verschillende soorten neusringen

Gesloten ringen, ook wel segmentringen genaamd, zijn heel populair en onderscheiden zich van de overige ringen door het feit dat ze volledig door de huid gedraaid kunnen worden. Een segmentring is in de regel een gesloten ring waarvan een klein stukje uit de ring "geklikt" kan worden om de ring te openen. Dat gaat in de praktijk gemakkelijker dan dat op papier klinkt. Als alternatief hebben we ook enkele eenvoudigere gesloten ringen die slechts licht uiteengedraaid moeten worden om ze te openen of te sluiten. 

Een ball closure ring wordt eigenlijk op dezelfde manier geopend en gesloten als een segmentring, hiervoor moet je enkel het balletje uit de ring "klikken". De ringen zijn meestal ontworpen met twee kleine putjes aan de zijkant van de balletjes, zodat die tussen de uiteinden van de ring geklemd kan worden en zo vast komen te zitten. Ook hier bestaat er een vereenvoudigde versie die "ball-closure-ring-met-vast-balletje" genoemd wordt en waarbij het balletje aan één uiteinde van de ring vastzit. Net zoals bij een vereenvoudige segmentring kan je hier de ring openen en sluiten door deze licht te draaien.

Last but not least, er bestaan ook halfopen neusringen, die speciaal voor neusvleugelpiercings ontworpen werden. Dit is het type ring dat niet geschikt is voor septum piercings. De ring lijkt een beetje op een letter "C", maar iets meer gesloten. Aan de opening zit normaal gezien een klein balletje dat aan één kant bevestigd is en dan aan de binnenkant van de neusvleugel zit en zo als slot functioneert, zodat de ring niet uit de neusvleugel kan vallen. Dit type ring bevalt veel mensen omdat de ring gemakkelijk in de neus geschoven kan worden, zonder dat je de ring eerst uit elkaar moet halen en nadien terug in elkaar moet steken. Deze ring kan je ook gebruiken voor neuspiercings die bij de juwelier gezet werden met een piercingpistool, want deze ringen hebben een kleinere diameter.