• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 83 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 83 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Neusplug

Een neusplug is een heel eenvoudig sieraad, dat vaak verkozen wordt door mensen met een neuspiercing. Alle soorten piercingsieraden hebben hun voor- en nadelen en die worden door iedereen anders ingeschat. Diegenen die ervoor kiezen om een neusplug te gebruiken ipv. een neusschroef (neusplug met een spiraalvormig staafje) of een ring doen dit omdat ze het ongelooflijk gemakkelijk vinden om een neusplugje aan- en uit te doen. Het is, zoals de naam zelf al zegt, een recht staafje dat zonder bochten en kronkels direct op de juiste plek in de neusvleugel gezet kan worden. 

Voordelen van neusplugs

Er zijn veel gebruikers die alleen maar neuspluggetjes in hun neus dragen, omdat die zo gemakkelijk in gebruik zijn. Daar waar sommigen het lastig en ongemakkelijk vinden om neusschroefjes aan te doen, die al draaiend voorzichtig op hun plek gezet moeten worden, is een neusplugje werkelijk gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken. Het rechte staafje schuift langzaam door het gaatje tot het kleine balletje tegen de neusvleugel op zijn plek zit. Het balletje houdt het sieraad op de juiste plaats en biedt ook wat bescherming mocht je onverwacht een slag tegen je neus krijgen. 

Een verder voordeel dat gebruikers van neuspluggetjes vaak vermelden, is dat het gevoel van een "vreemd voorwerp" in je neus te hebben vermeden wordt. Neusschroefjes hebben een spiraalvormig staafje aan de binnenkant van de neus en sommige mensen vinden dat gevoel niet zo aangenaam. Dat spiraaltje is vlak en ligt tegen de binnenkant van de neusvleugel, zodat je dat zeker en vast zal voelen. Voor sommige mensen is dat kwestie van gewoonte en verdwijnt dat gevoel met de tijd, anderen daarentegen wennen daar niet aan en kies liever voor een neusplug. 

Met een neusplug heb je niet het gevoel iets in je neus te hebben. Het staafje gaat door het gat en hoewel het net wat langer is dan de neuswand, zal het maar een klein beetje tegen de binnenkant van de neusvleugel wrijven. Het stopballetje hangt los en zal dus niet tegen het gaatje duwen en zo het onaangename gevoel typische voor een neusschroefje vermijden. 

Last but not least, er zijn ook veel personen die een neuspluggetje omwille van hygiënische redenen verkiezen, omdat er daar door de rechte vorm niet zo gemakkelijk vuil aan blijft hangen.

Hoe moet je het sieraad voor je neuspiercing best kiezen?

Ben jij één van de mensen die graag en vaak, of misschien wel dagelijks, van piercingsieraad wil veranderen, dan is een neusplug in elk geval alvast een goede keuze. Omdat een neuspluggetje zo gemakkelijk te hanteren is, kan je het zonder veel extra tijd te benutten in je ochtend routine integreren. Bovendien zijn neuspluggetjes veel goedkoper dan bijv. neusschroefjes. 

Uiteindelijk is het een persoonlijke kwestie welke van de bovengenoemde voordelen jouw het meest aanstaan en of je dus al-dan-niet voor een neusplug kiest of net niet. Ben je echter nieuw in de wereld van neuspiercings en ben je nog niet helemaal zeker van jouw persoonlijke voorkeur, dan kan je als alternatief zowel een neusplug als een neusschroef kopen en dan zelf testen wat voor jou het meest geschikt is.