Info: BodyMod is open en we zorgen er nog steeds voor dat je piercings aan je deur geleverd worden!

 • 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 25,- en anders slechts € 3,50
 • Snelle levering
  Selecteer DHL Express bij het afrekenen
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

Artikelen 1 tot 48 van 88 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2

Artikelen 1 tot 48 van 88 in totaal

per pagina

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Labret piercingsieraden

Een labret piercing is een sieraad dat voor alle soorten lippiercings geschikt is, maar ook gebruikt kan worden voor vele andere piercings, zoals bijv. oorpiercings. Een labret bestaat uit een kleine staaf met een balletje aan de bovenkant en een plat schijfje aan de onderkant. 

Een labret wordt voor verschillende piercings gebruikt.

Het ontwerp van een labret maakt het bijzonder geschikt voor lippiercings, want het plaatje aan de achterkant van het piercingsieraad heeft een optimale vorm die voor minimale druk op de tanden en het tandvlees zorgt. 

Labrets kunnen van verschillende materialen gemaakt worden

Verschillende materialen worden gebruikt voor labrets, daar kan je meer over lezen op onze informatieblog

In principe moet je erop letten dat je sieraad gemaakt is van een materiaal dat overeen komt met jou behoeften. Zo is het bijv. een goed idee een labret uit PTFE te gebruiken voor piercings die tegen de tanden kunnen tikken. Is dat echter niet het geval, dan kan je voor andere materialen kiezen. Het beste is echter dat je je informeert over alle beschikbare materialen, want niet alle materialen zijn bijv. even geschikt zijn voor gebruik in nieuwe piercings. 

Hoe groot kies ik mijn labret best?

Weet dat er twee verschillende diktes tijdens het piercen gebruikt worden, namelijk 1,2 en 1,6 mm. In professionele piercingstudio's wordt voornamelijk met 1,2 mm dikke naalden gewerkt en daarom zijn de meeste sieraden in onze webshop 1,2 mm dik. 

Daarenboven is het belangrijk op de hoogte te zijn van de verschillende lengtes die gebruikt worden. Voor sieraden in de lippen is 8 mm vandaag de dag de standaardlengte. Heb je heel dikke lippen, dan kan het zijn dat je een langer staafje nodig hebt. De labrets in onze shop zijn 8 mm lang, tenzij dat anders aangegeven staat. Zoek je een korter staafje, dan raden we labrets gemaakt uit het materiaal PTFE aan, want daar kan je de lengte van het staafje zelf verder van inkorten. 

Labrets kunnen ook voor andere piercings gebruikt worden, zoals bijv.: