• 30-dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 • Gratis verzending
  Bij bestellingen vanaf € 20,- en anders slechts € 1
 • Snelle levering
  We verzenden elke werkdag om 14:00 (maandag - vrijdag) 
 • Veilige levering
  We verzenden via de Bpost

8 artikel(en)

per pagina

8 artikel(en)

per pagina

 •  
  30 dagen retourperiode
  Houd je sieraden in de hand en oordeel zelf.
 •  
  Trustpilot
  Meer dan 600 positieve reviews ().
 •  
  Klantenservice
  Email ons, alle werkdagen tussen 10.00 en 15:30.

Mannelijke intiempiercings - rechte staaf

Het kan voordelig zijn om een rechte staaf te gebruiken als dagdagelijkse sieraad voor je intiempiercing. Een rechte staaf is waarschijnlijk het beste sieraad voor een intiempiercing. Het is discreet en daarom ook comfortabel te dragen onder kleding. Dat kan écht een groot voordeel zijn als je bijv. aan het werken bent. Zo wordt je piercing goed onderhouden terwijl het sieraad onder je kledij toch niet zoveel plaats inneemt.

Afmetingen

Rechte staven zijn er in diverse maten en materialen. Je moet natuurlijk de grootte kiezen die precies bij jouw piercing past. We hebben een groot aanbod aan verschillende staven en als het over de keuze van de lengte gaat, dan zal het zeker mogelijk zijn om een staaf te vinden die perfect bij jouw intiempiercing past. Je moet er dan enkel nog op letten dat je dezelfde staafdikte kiest als die van het sieraad waar je oorspronkelijk mee gepierct werd, en je moet natuurlijk weten welke lengte je voor jouw intiempiercing nodig hebt. 

Materialen

Er zijn verschillende materialen beschikbaar waartussen je kan kiezen als je een staaf aan het zoeken bent. Welk materiaal je precies wil gebruiken, is een persoonlijke beslissing die enkel jij kan maken. De materiaalkeuze is in de regel afhankelijk van wat voor types piercing jij net graag hebt. Hieronder hebben we een aantal van de verschillende materialen en de voordelen van elk opgesomd. Als je dit gelezen hebt, dan zou je in staat moeten zijn om te kiezen welk materiaal het beste aan jouw behoeften voldoet.

Acryl

Tijdens het kiezen van het materiaal voor je sieraad, kan het goed zijn om even stil te staan bij het doel van de sieraden. Als je bijv. op zoek bent naar een rechte staaf die je tijdens het dagdagelijkse zo min mogelijk wil voelen, dan is een acryllen staaf een goede keuze. Dit geldt in het bijzonder voor grote sieraden. Acryl is namelijk een licht materiaal dat niet zoveel zal wegen als bijv. een staaf uit chirurgisch staal. 

PTFE

Als alternatief kan je ook kiezen voor een volledig discrete en flexibele staaf uit PTFE, wat ook een zacht en plooibaar materiaal is. Een PTFE-staaf is op basis van zijn draagcomfort absoluut een ideale keuze voor dagelijks gebruik als je je piercing liefst zo min mogelijk wil voelen. PTFE kan slechts in twee staafdiktes besteld worden - 1,2 mm en 1,6 mm. Als je piercing groter is dan 1,6 mm, dan moet je voor een acrylstaaf kiezen, zoals we hierboven beschreven hebben. 

Titanium

Je kan jezelf ook eens wat goeds gunnen en voor titanium kiezen. Staven van titanium zijn wel enkel maar te verkrijgen met een dikte van 1,6 mm. Titanium is een uitermate goed materiaal voor gebruik tijdes het dagelijkse leven, omdat het heel zuiver en sterk is, en daarenboven 100% nikkelvrij is. Heb je dus gemakkekijk last van allergieën, dan is titanium zeker wat voor jou. Acryl en PTFE zijn natuurlijk ook vrij van nikkel, maar ze zijn niet zo sterk als titanium. 

Chirurgisch staal 

Last but not least, er zijn ook veel sieraden die van chirurgish staal gemaakt zijn en sommige daarvan zijn versierd met een gouden coating, wat deze sieraden een exclusievere look verleent. Chirurgisch staal is heel zwaar in vergelijking met de materialen die we hierboven beschreven hebben. Als je graag je intiempiercing wil stretchen, dan is een sieraad van chirurgisch staal een goede keuze, want dat weegt veel.

Of je nu graag een zwaar- of net een licht sieraad wil, voor beide opties zijn materialen beschikbaar.