Tepelpiercing

Piercinginformatie

Helingsperiode: 2 - 4 maanden
Staafdikte: 1,6 mm
Lengte: Varieert
Pijnschaal (1 - 10): 7

Tepelpiercing

Tepelpiercings bestaan al heel, heel lang. Je ziet ze niet zo vaak, want zeer weinig mensen lopen met blote borsten rond, maar je zal ze vaak tegenkomen, geen twijfel.
Deze piercings worden omwille van verschillende redenen gezet. Één daarvan is dat deze stimulerend zijn, de tepels zijn één van de erogene zones van zowel mannen als vrouwen. Er komen veel zenuwen samen, zodat zelfs de kleinste aanraking genoeg kan zijn om iemand te doen kreunen. En om precies deze erogene zone nog meer te stimuleren, laat je je een tepelpiercing zetten.
Sommigen laten de piercing om de esthetiek ervan zetten en andere doen het omdat het ietwat provocerend is. Nog anderen doen het op aanvraag van hun partner. Er zijn dus redenen genoeg om een tepelpiering te laten zetten en die zijn allemaal gerechtvaardigd.
Er zijn mensen van wie de tepels naar binnen groeien. Hier kan men eventueel samen met een professionele piercer de tepel door middel van een piercing "dwingen" om naar buiten te komen, dat klinkt vreemd, maar deze oplossing heeft al veel mensen met naar binnen groeiende tepels geholpen.

Veel mensen onder de 18 jaar hadden graag een tepelpiercing gehad, maar professionele piercingstudios zullen die zonder de uitdrukkelijke goedkeuring- of aanwezigheid van de ouders niet zetten, want je moet 18 jaar oud zijn om je op eigen verzoek te laten piercen.
Een enkeling kiest ervoor om zichzelf met een voorverwarmde naald een tepelpiercing te steken, dit raden wij uitdrukkelijk af, ga langs een professionele Piercer!

Hoe wordt een tepelpiercing precies gezet?

Een tepelpiercing begint met het desinfecteren van de tepel en het gebied daar rond, vervolgens worden met en wegwerpstift twee puntjes gezet aan beide zijde van de tepel. Sommigen kiezen ervoor de piercing schuin te laten zetten, zodat die naar onder afloopt, terwijl anderen liever een verticale-, en nog andere een horizontale piercing hebben. Het doet er niet toe in welke richting, het voornaamste is namelijk dat de piercing niet te diep gestoken wordt en niet door het tepelhof achter de tepel loopt.
De markeringen met stift worden zo dicht mogelijk bij de borst gezet, maar het blijft uiteindelijk een individuele beoordeling waar het sieraad juist moet zitten, omdat alle borsten anders zijn. Sommigen hebben brede tepels, andere lange, en nog andere tepels die naar binnen groeien.
Nadat de markeringen aangebracht zijn, wordt een naald door de tepel gestoken en het sieraad ingezet. Dat doet erg veel pijn, maar de hele procedure is snel afgelopen.

Welke sieraden kan je dragen?

Er zijn veel varianten van sieraden verkrijgbaar die in voor een tepelpiercing gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er echter ook sieraden die speciaal voor tepelpiercings ontworpen werden, zoals deze sieraden hier. Je kan alvast de volgende sieraden voor je tepelpiercing gebruiken:

 

Zoals je ziet, zijn er oneindig veel mogelijkheden voor je sieraad, allemaal met voor- en nadelen. Een staaf bijv. ziet niet zo vaak vast in kledij of handdoeken als bijv. een ring. Daar tegenover staat dat je bij een staaf twee balletjes hebt, die door je kleding gezien kunnen worden, al naargelang van wat je aan doet. Dat geldt ook voor ball closure ringen. Een ball closure ring is echter gemakkelijker te reinigen in vergelijking met een rechte staaf. Velen gebruiken ook graag een gesloten ring in hun tepelpiercing, omdat die gemakkelijk te hanteren zijn. Als je daar bijv. mee in bad gaat, dan kan je deze 360 graden draaien, zonder dat er een balletje in de weg zit. Aldus heb je met een gesloten ring geen extra "derde tepel", zoals bij een ball closure ring.
Zoals we hierboven al vermeld hebben, zijn er ook extra sieraden voor tepelpiercings te verkrijgen zoals bijv. het tepelschild. Dit sieraad is eerder een "play piercing", dat je voor speciale gelegenheden aan doet. Het is erg zeldzaam dat iemand continu zo een sieraad draagt.

Hoe moet je je tepelpiercing reinigen?

Een tepelpiercing moet tijdens de helingsperiode uiterst proper gehouden worden. Volg dus nauwgezet de instructies van je piercer op.
Aangezien een tepelpiercing elke dag met kleding (BH's, T-shirts, pullovers) in contact staat, is het zeer belangrijk dat je dagelijks van kledij wisselt. Zo verminder je het risico enorm op een infectie veroorzaakt door bacteriën in de kleding.
Volg in de eerste plaats de instructies van je piercer op, maar als extra kan je nog wel een paar tips in onze gids voor de nabehandeling van piercings vinden.
Het is sowieso een goed idee om wat meer over isotone zoutoplossingen te weten, mocht je nu eenmaal een ontsteking in je piercing hebben.

Nuttige informatie over tepelpiercings

Er gaat ongelooflijk veel foutieve informatie over tepelpiercings de ronde. Zo geloven velen dat je bijv. met een tepelpiercing geen borstvoeding meer kan geven. Een paragraaf verder kan je meer lezen over het geven van borstvoeding met een tepelpiercing, over mogelijke pijn en ook over hoe je, indien nodig, een ontsteking moet behandelen.

Kan je met een tepelpiercing borstvoeding geven?

Het korte antwoord is: ja!
Er lopen veel kleine melkklieren door de borst en wanneer een tepelpiercing gezet wordt, dan zal je ook enkele van die kliertjes piercen, maar het is slechts een zeer klein percentage dat hierdoor wordt getroffen. De meeste melkklieren blijven volledig intact en zo kan je dus normaal borstvoeding geven. Sommige vrouwen hebben zelfs ervaren dat het voor hun baby gemakkelijker was melk te zuigen nadat de tepels gepierct werden.
Denk er echter altijd aan je piercingsieraad uit te doen tijdens het borstvoeden.

Aan borstvoeding komen vaak pijnlijke tepels te pas en als je elke keer opnieuw je sieraad moet uit doen om de borst te geven, kan het voorkomen dat je tepels meer en meer geïrriteerd worden. Bespreek dus met je zelf hoe lang je juist je tepelpiercing wil houden.

Doet het pijn om een tepelpiercing te laten zetten?

Wij hebben al mannen met grote tatoeages zien huilen bij het zetten van een tepelpiercing.
Het is dus één van de slechtere piercings wat pijn betreft. Gelukkig duurt de pijn maar een fractie van een seconde. De meesten zijn van mening dat het uiterst pijnlijk is, anderen daarentegen zeggen dat dat wel meevalt. Bedenk altijd dat de pijn maar kort is en dat je in ruil daarvoor een nieuwe piercing hebt waar je voor de rest van je leven veel plezier aan zal hebben.

Wat te doen bij een ontsteking?

Mocht je tepelpiercing ontsteken, dan is het vooreerst belangrijk om de ontsteking niet in te sluiten. Doe daarom je sieraad uit en geef je tepel een echt bad in een isotone zoutoplossing, waar we iets terug via een link naar verwezen hebben. Je kan nog meer over ontstekingen en hoe die te bestrijden lezen in ons artikel over Algemene piercing problemen.

Geef een reactie