Skindiver

Piercinginformatie

Helingsperiode: 3-4 maanden
Staafdikte: Varieert
Lengte: Varieert
Pijnschaal: Varieert

Skindiver

Een skindiver is een zogenaamd "one-point" piercingsieraad. In tegenstelling tot veel andere sieraadstukken, zoals bijv. gebogen staven, gaat dit piercingsieraad slechts op één punt door de huid. Piercings die niet tot de groep van de one-point piercings behoren, hebben zowel een ingangs- als een uitgangsgaatje.
Een skindiver wordt op één plaats in de huid gestoken en zet zich daar vast. Andere soorten piercings gaan op één plek in de huid en komen er op een andere terug uit.

Skindiver piercingsieraden

Een skindiver is een ietwat specialer piercingsieraad. Ligt het sieraad direct voor je, dan zie je een klein plaatje op de punt, dat meteen ook het zichtbare deel bovenop de huid zal zijn. De punt van het sieraad is te verkrijgen in diverse kleuren en ontwerpen en kan met steentjes versierd zijn.
Daaraan zit een klein staafje, dat heel dun en niet zo lang is en later door de huid zal steken.
Dit klein staafje wordt verbonden met het onderste stuk van het sieraad, dat de vorm heeft van een omgekeerde piramide en het sieraad in het lichaam zal verankeren.
Voor sommigen lijkt dit design wat onlogisch, maar het is speciaal ontworpen om het risico op het afstoten van het sieraad te verminderen. De kleine, omgekeerde kegelvorm reduceert namelijk ook de druk op het sieraad.

Van skindiver wisselen

Een Skindiver heeft geen bewegende stukken en is niet voorzien van schroefdraad en dergelijken om gemakkelijk je sieraad aan te passen.
Heb je eenmaal voor een bepaald ontwerp gekozen, dan zal je daarmee moeten rondlopen totdat je beslist het sieraad volledig uit te doen.

Velen hechten er echter veel belang aan om van sieraad te kunnen wisselen. Als dat voor jou ook zo is, draag dan best geen skindiver. Stoort het je daarentegen niet om altijd met hetzelfde piercingsieraad rond te lopen, dan is een skindiver de juiste keuze voor je, maar lees eerst verder over dermal anchors voordat je beslist.

Skindiver vs. dermal anchor

Skindivers zijn de eerste one-point piercings die werkelijk populair zijn geworden.
Voor velen zijn het nog steeds de enige one-point piercings, maar vroeg of laat komt er altijd wel een nieuwe speler op het veld en dat is de dermal anchor piercing.

Dit type piercingsieraden is ontworpen met als doel dat je je one-point piercingsieraad regelmatig kan wisselen, aangezien je de punt gemakkelijk kan vervangen terwijl de basis in het lichaam blijft zitten.
Mede daarom willen we je aanraden om jezelf een beetje meer vertrouwd te maken met dermal anchors, voordat je beslist welke one-point piercing je juist wil.

Dermal anchors hebben vele voordelen en zijn ook niet pijnlijker of groter dan een skindiver. Hier kan je daar meer over lezen.

Skindiver wordt afgestoten

Één van de voordelen van dermal anchors is dat de kans op afstoting door het lichaam gereduceerd wordt.
Een skindiver wordt namelijk vaak door het lichaam afgestoten en groeit eruit. De kans op afstoting is echter afhankelijk van de positie van de piercing en zal dus altijd verschillend zijn.

Wordt een skindiver in een omgeving gezet waar de huid zeer veel beweging ondergaat, dan is het risico zeer groot dat het sieraad afgestoten wordt. Voorbeelden daarvan zijn: vingers, wangen, enz. Veel beweging zal ervoor zorgen dat de piercing slechter heelt.

Geef een reactie